Gooi jij het sap altijd weg als je bietjes koopt? Dat hoeft vanaf nu niet meer. In dit heerlijke gerecht gebruik je de bietensap om kleur te geven aan de ravioli. Ik heb voor dit recept een vulling van appel en walnoten gebruikt, maar lijkt iets anders jou lekker? Experimenteer daar dan vooral mee.
1. Mix de tarwebloem, het zout en bietensap in een grote kom. Roer alles door elkaar met een lepel en kneed minimaal 10 minuten met je handen tot stevig deeg.
2. Maak een grote bal van het deeg en wikkel hem in plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
3. Maak ondertussen de vulling. Doe de tofu, appel, walnoten, het basilicum en peper en zout in een keukenmachine en blend tot kleine stukjes. Maal de vulling niet helemaal fijn, anders wordt hij te vochtig.
4. Haal het deeg uit de koelkast. Strooi wat bloem over je schone werkblad en rol het deeg uit met een deegroller. Het deeg moet ongeveer 2 mm dik worden.
5. Steek kleine rondjes uit het deeg met een glas en bevochtig de randen van het deeg met wat water.
6. Leg wat van de vulling in het midden van de rondjes en vouw ze daarna dubbel. Druk met een vork de randen aan zodat de vulling blijft zitten tijdens het koken. Herhaal dit tot al het deeg en beslag op is.
7. Breng water aan de kook in een grote pan en voeg zout toe. Kook de ravioli 4 tot 5 minuten.
8. Giet de ravioli af. Verdeel ze over de borden en besprenkel ze met wat olijfolie. Garneer met pistachenoten en/of verse basilicum en serveer de ravioli met een salade.
Voor 4 porties.
Bereidingstijd: 50 minuten. Kooktijd: 5 minuten
Tools: keukenmachine, deegroller, grote pan
Voor de ravioli:
Voor de vulling:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.