De tijd van lekker in de zon picknicken is weer aangebroken! Ga op de midden-oosterse tour met deze heerlijke rodebietenfalafel en je dag kan helemaal niet meer stuk. Combineer je falafel met deze lekkere en simpele dipsauzen.
1
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze samen met de rode biet, het meel, komijnpoeder, de knoflook, chilivlokken en ½ theelepel zout in een keukenmachine en mix tot een grove puree.
2 Rol met natte handen 16 balletjes van het mengsel, zo groot als walnoten, en laat ze minstens 30 minuten stevig worden in de koelkast.
3 Doe voor de relish de uienringen en plakjes radijs met het citroensap in een kom. Laat 10 minuten trekken om de kleur goed uit te laten komen en de smaak te verzachten.
4 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de helft van de falafel in 5 minuten onder af en toe omscheppen rondom knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm in de oven terwijl je de tweede portie bakt in de rest van de olie.
5 Serveer de falafel met de relish, het platbrood en wat chiliolie.
Tip Turkse chilivlokken (pul biber), gemaakt van de lokale aleppopeper, zijn te koop op kruidenkaravaan.com. Je kunt ook gewone chilivlokken gebruiken.
Per portie 62 kcal, 2,5 g vet (0,4 g verzadigd), 2,8 g eiwit, 7,6 g koolhydraten, 1,7 g suikers
Voor meer falafel recepten klik hier.
Voor 16 stuks
• 1 blik kikkererwten (a 400 g)
• 150 g rode biet, geraspt
• 50 g kikkererwtenmeel
• 1 tl komijnpoeder
• 2 tenen knoflook, geperst
• 1 tl Turkse chilivlokken (zie tip)
• platbrood en chiliolie, voor erbij
Relish
• 2 rode uien, gepeld, in dunne ringen
• 1 bosje radijs, in dunne plakjes
• sap van 1 citroen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.