Bieten-bloemkool curry

Bieten-bloemkool curry

Ella Mills: ‘Ik ben gek op de kleur van deze curry; hij is zo mooi felgekleurd en ziet er fantastisch uit met de kokosyoghurt en geschaafde amandelen. De zoete romigheid van de kokosmelk is heerlijk met de geroosterde bieten en bloemkool, en de komijn, kaneel, gember en het currypoeder geven elke hap een diepe smaak.’

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

2. Leg de bieten op een grote bakplaat, besprenkel ze met wat olijfolie, voeg een snuf zout en peper toe en zet ze 25 minuten in de oven.

3. Verhoog na 25 minuten de temperatuur naar 240 °C, leg de bloemkool op een andere bakplaat, besprenkel de roosjes met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze 10-15 minuten tot de bloemkool licht is geschroeid. Haal beide bakplaten eruit als de bieten en bloemkool gaar zijn.

4. Zet intussen een grote steelpan op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe. Doe als die is gesmolten de ui en knoflook erin, roer door en bak ze 10 minuten tot ze zacht en glazig zijn.

5. Voeg de specerijen toe en bak ze 2 minuten, schenk de kokosmelk erbij en voeg de geroosterde bieten toe. Leg het deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen.

6. Doe de bieten in de keukenmachine en maal ze tot een gladde saus. Giet het bietenmengsel terug in de pan en voeg de bloemkool toe. Verhit het geheel een paar minuten en serveer het dan. De saus hoort lekker dik te zijn, maar je kunt de hoeveelheid kokosmelk verdubbelen als je liever een dunnere saus hebt.

7. Verdeel de curry over vier kommen, schep er een beetje yoghurt op en bestrooi met de koriander en wat geschaafde amandelen.

 

TIP Dit is geen sausachtige curry, die we trouwens ook heel lekker vinden. Als je hem liever iets dunner wilt, kun je een extra blik kokosmelk toevoegen.

Voor 4 personen (serveer met rijst erbij)

  • 4 grote rode bieten (ca. 700 g), geschild en in hapklare stukjes
  • olijfolie
  • 1 grote bloemkool, in hapklare roosjes
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el mild currypoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 el yoghurt (wij gebruiken een pure kokosyoghurt)
  • handvol koriander, grof gehakt (optioneel)
  • handvol geschaafde amandelen, geroosterd
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden Kookboek