Dit is een van de populairste Koreaanse gerechten. Bibimbap betekent letterlijk ‘gemengde rijst’ en bestaat uit rijst met een mix van groenten en eventueel vlees.
1 Snijd de wortels julienne, de paprika in smalle reepjes en de courgette in halvemaantjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels met wat zout en peper 1-2 minuten. Houd apart. Bak de paprika en courgette op dezelfde manier en zet ze allebei apart.
2. Verdeel de rijst over 4 kommen, voeg de gebakken groenten, sesamspinazie en -taugé toe en leg er een gebakken ei bovenop.
3. Besprenkel elke kom met 1 theelepel sesamolie en sprenkel er zoveel gochujangdressing over als je lekker vindt. Hussel alle ingrediënten voor het serveren nog even goed door elkaar.
Credits: Recepten: Caroline Hwang. Fotografie: Lisa Linder.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.