Bessen met cheese-cake sojaroom

Bessen met cheese-cake sojaroom

Bereiding

Geef je zomerfruit net dat beetje extra met dit recept! De koude room vormt een super smaakvolle combinatie met het warme fruit. Ideaal als je een dessert voor een groep maakt. 

1. Doe het fruit samen met de suiker, sinaasappelrasp, -sap en –likeur (of water als je geen drank wilt gebruiken) in een panop laag vuur.

2. Zodra het een beetje begint te bubbelen haal je het van het vuur. Laat afkoelen met een deksel erop.

3. Roer de sojaroom door de roomkaas en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer tot het dik en zacht is.

4. Serveer het fruit warm of lauw met een dot van de room.

4 personen

• 600 g rood fruit, bv. aardbeien of blauwe bessen

• 1-2 el suiker

• sap en rasp van 1 sinaasappel

• scheut Gran Marnier (optioneel)



Voor de room:

• 75 ml sojaroom (bijv. Alpro cuisine)

• 190 g roomkaas

• merg van 1 vanillestokje

• 60 g suiker

• citroensap


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine