Geef je zomerfruit net dat beetje extra met dit recept! De koude room vormt een super smaakvolle combinatie met het warme fruit. Ideaal als je een dessert voor een groep maakt.
1. Doe het fruit samen met de suiker, sinaasappelrasp, -sap en –likeur (of water als je geen drank wilt gebruiken) in een panop laag vuur.
2. Zodra het een beetje begint te bubbelen haal je het van het vuur. Laat afkoelen met een deksel erop.
3. Roer de sojaroom door de roomkaas en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer tot het dik en zacht is.
4. Serveer het fruit warm of lauw met een dot van de room.
4 personen
• 600 g rood fruit, bv. aardbeien of blauwe bessen
• 1-2 el suiker
• sap en rasp van 1 sinaasappel
• scheut Gran Marnier (optioneel)
Voor de room:
• 75 ml sojaroom (bijv. Alpro cuisine)
• 190 g roomkaas
• merg van 1 vanillestokje
• 60 g suiker
• citroensap
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.