Bengalese mihoen

Bengalese mihoen

Waan je in Zuid-Azië met deze kruidige mihoen. Dit Bengaalse troosteten is lekker als voorgerecht of als tussendoortje. Voor dit recept heb je mihoen nodig. De dunne sliertjes plakken na het koken vaak aan elkaar, maar dat maakt mihoen juist zo interessant.

Bereiding



1. Breng een pan water aan de kook en voeg de mihoen toe. Mihoen hoeft maar 3 tot 4 minuten te koken omdat het zo dun is. Stort de mihoen in een vergiet en spoel af met koud water.

2. Verhit de koolzaadolie in de pan waarin je de mihoen hebt gekookt op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot de ui zacht en lichtbruin is. Voeg de groene chilipepers en de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut.

3. Voeg het kurkumapoeder en het kerriepoeder toe, gevolgd door de eieren, en bak al roerend, tot het ei gaar is. Schep de mihoen erdoor, tot alles goed gemengd en warm is.

4. Breng op smaak met zout en bestrooi met de koriander. Serveer met de partjes citroen zodat iedereen sap naar smaak over het gerecht uit kan knijpen.

Voor 4 personen, 5 minuten voorbereiding, 10 minuten bereiding.

  • 150 g mihoen
  • 3 el koolzaadolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 groene chilipepers, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ tl kurkumapoeder
  • ½ tl kerriepoeder
  • 2 eieren
  • 3 el koriander, fijngehakt
  • zout partjes citroen, om erbij te serveren

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief