Een echt must op je BBQ en een van de klassiekers uit de Indonesische keuken: saté. Iedereen houdt ervan. Jij niet? Jawel, ook jij houdt ervan. Al helemaal van deze saté. Maak er zelf een lekker pindasausje bij en iedereen is gek op je.
• 1 ui, in grove stukken
• 6 tenen knoflook, grof gehakt
• 3 cm verse gember, grof gehakt
• 3 cm verse laos, grof gehakt
• 1 tl gemalen koriander
• 1 tl gemalen komijn
• 1 tl palmsuiker
• 1 tl van je favoriete sambal
• 4 el ketjap manis + extra, om te bestrijken
• sap van ½ limoen
• 600 g kippendijen, in dunne repen of blokjes
• 500 g zelfgemaakte pindasaus
Benodigdheden
• keukenmachine
• houten satéprikkers, geweekt in water
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.