Ben je op zoek naar een verrassend vegetarisch gerecht voor bij de barbecue? Deze heerlijke BBQ-taco’s gevuld met bonen en groenten zorgen voor een Mexicaanse twist! Marineer de aubergines in een zelfgemaakte salsa en gril ze op de barbecue. Succes gegarandeerd! En wil je meer vega BBQ-inspiratie? Kijk dan even hier, daar hebben we nog veel meer tips.
1. Verwijder de uiteinden van de aubergines. Snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken. Smeer in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
2. Grill de aubergines rondom bruin en laat doorgaren aan de zijkant (indirecte warmte) van de BBQ en/of sluit de deksel van de BBQ.
3. Meng de ingrediënten voor de auberginemarinade en maak tot een grove saus met behulp van een keukenmachine of staafmixer. Schep de saus over de gegaarde aubergineparten.
4. Verwarm de soft shell taco’s volgens de instructies op de verpakking.
5. Spoel de zwarte bonen en mais af en doe deze samen in een kom.
6. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en voeg de paprika- en avocadoblokjes toe aan de kom met de zwarte bonen en mais. Schep het geheel door elkaar.
7. Serveer de soft shell taco’s met de vulling en de plakken aubergine.
Tip: Is het geen barbecueweer? Je kunt de aubergine ook bereiden in de grillpan, koekenpan of in de oven.
Fotocredits: Purple Pride
voor 4 personen
Voor de auberginemarinade