Zoute en zoete smaken worden gecombineerd in deze verrukkelijke taart met banaan, slagroom, zoute karamel en chocolade. Misschien wel het lekkerste toetje ooit. Wij zijn in er in elk geval helemaal weg van!
1 Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en doe ze over in een kom. Smelt 75 g van de boter en roer die door de gemalen koekjes. Schep het mengsel in een rechthoekige vorm met losse bodem en druk het stevig tegen de bodem en randen. Laat opstijven in de koelkast.
2 Voor de gezouten karamel smelt je de suiker en de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot de suiker is opgelost. Roer de gecondenseerde melk erdoor en breng dit alles aan de kook – laat het een paar minuten borrelen tot het iets donkerder en dikker wordt. Roer er een flinke snuf zeezoutvlokken door en laat het mengsel dan iets afkoelen. Schenk het op de biscuitbodem en zet die terug in de koelkast. Laat het gebak in minstens 1 uur volledig afkoelen.
3 Haal het banoffee-gebak vlak voor het serveren uit de vorm en doe het over op een schaal of plank. Verdeel de plakjes banaan over de gestolde karamel en klop de slagroom lobbig. Schep de room op de plakjes banaan en maak het gebak af met geschaafde chocolade.
Per portie 453 kcal, 29,2 g vet (18 g verzadigd), 4,8 g eiwit, 46 g koolhydraten, 40,5 g suikers
12 personen
• 150 g digestives met chocolade (of andere chocobiscuitjes)
• 200 g boter
• 125 g lichte basterdsuiker
• blikje gecondenseerde melk (à 397 g)
• zeezoutvlokken
• 4 rijpe bananen, in plakjes
• 300 ml slagroom
• pure en witte chocolade, om te schaven
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.