Banoffeetaart met chocolade & room

Banoffeetaart met chocolade & room

Zoute en zoete smaken worden gecombineerd in deze verrukkelijke taart met banaan, slagroom, zoute karamel en chocolade. Misschien wel het lekkerste toetje ooit. Wij zijn in er in elk geval helemaal weg van!

Ingredienten



1 Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en doe ze over in een kom. Smelt 75 g van de boter en roer die door de gemalen koekjes. Schep het mengsel in een rechthoekige vorm met losse bodem en druk het stevig tegen de bodem en randen. Laat opstijven in de koelkast.

2 Voor de gezouten karamel smelt je de suiker en de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot de suiker is opgelost. Roer de gecondenseerde melk erdoor en breng dit alles aan de kook – laat het een paar minuten borrelen tot het iets donkerder en dikker wordt. Roer er een flinke snuf zeezoutvlokken door en laat het mengsel dan iets afkoelen. Schenk het op de biscuitbodem en zet die terug in de koelkast. Laat het gebak in minstens 1 uur volledig afkoelen.

3 Haal het banoffee-gebak vlak voor het serveren uit de vorm en doe het over op een schaal of plank. Verdeel de plakjes banaan over de gestolde karamel en klop de slagroom lobbig. Schep de room op de plakjes banaan en maak het gebak af met geschaafde chocolade.

Per portie 453 kcal, 29,2 g vet (18 g verzadigd), 4,8 g eiwit, 46 g koolhydraten, 40,5 g suikers
 

12 personen

• 150 g digestives met chocolade (of andere chocobiscuitjes)

• 200 g boter

• 125 g lichte basterdsuiker

• blikje gecondenseerde melk (à 397 g)

• zeezoutvlokken

• 4 rijpe bananen, in plakjes

• 300 ml slagroom

• pure en witte chocolade, om te schaven


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief