Banoffee taart

Banoffee taart

Met dit eenvoudige recept voor banoffeetaart maak je een opvallende taart uit de jaren zeventig. In slechts drie stappen is het gefixt en je kunt de taart ook nog een eens drie dagen bewaren in de koelkast. Het enige wat even tijd kost is het opstijven van de bodem in de koelkast, maar tijdens dat uurtje kun jij mooi de voorbereidingen doen voor de rest van de banoffeetaart en alvast de keuken opruimen. Wat een toptaart, inclusief de overzichtelijke planning!

Bereiding

1. Vet een ronde springvorm van 22 centimeter in.

2. Hak de digestive- en gemberkoekjes fijn in de keukenmachine of verkruimel ze met een deegroller, voeg de gesmolten boter toe en vermeng tot de kruimels met een laagje boter zijn bedekt. Druk de kruimels aan op de bodem van de springvorm en zet 1 uur in de koelkast.

3. Besmeer de taartbodem met de karamel en leg er een laagje bananenplakjes op. Klop in een kom de room op tot deze dik en luchtig is. Smeer of spuit de room over de bananen en rasp de chocolade erover. Je kunt de taart 3 dagen in de koelkast bewaren.
 

Voor 10-12 personen.

Voor de bodem:

  • klontje boter, om mee in te vetten
  • 150 g digestivekoekjes
  • 100 g gemberkoekjes
  • 125 g roomboter, gesmolten


Voor de karamel:

  • 1 potje karamel (ca. 400 g)


Voor de topping:

  • 3 middelgrote, overrijpe bananen, in plakjes
  • 200 ml slagroom
  • 50 g chocolade naar keuze




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief