Met dit eenvoudige recept voor banoffeetaart maak je een opvallende taart uit de jaren zeventig. In slechts drie stappen is het gefixt en je kunt de taart ook nog een eens drie dagen bewaren in de koelkast. Het enige wat even tijd kost is het opstijven van de bodem in de koelkast, maar tijdens dat uurtje kun jij mooi de voorbereidingen doen voor de rest van de banoffeetaart en alvast de keuken opruimen. Wat een toptaart, inclusief de overzichtelijke planning!
1. Vet een ronde springvorm van 22 centimeter in.
2. Hak de digestive- en gemberkoekjes fijn in de keukenmachine of verkruimel ze met een deegroller, voeg de gesmolten boter toe en vermeng tot de kruimels met een laagje boter zijn bedekt. Druk de kruimels aan op de bodem van de springvorm en zet 1 uur in de koelkast.
3. Besmeer de taartbodem met de karamel en leg er een laagje bananenplakjes op. Klop in een kom de room op tot deze dik en luchtig is. Smeer of spuit de room over de bananen en rasp de chocolade erover. Je kunt de taart 3 dagen in de koelkast bewaren.
Voor 10-12 personen.
Voor de bodem:
Voor de karamel:
Voor de topping:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.