Het recept voor deze banketletter met amandelspijs komt van Cees Holtkamp. Hij geeft als tip bij dit recept om de bakplaat bij een heteluchtoven 1 of 2 keer te draaien (voor wordt achter, achter wordt voor). Zo krijg je een egaler resultaat.
1 Verwarm de oven voor op 210˚C.
2. Rol de amandelspijs uit tot een ‘pil’ van 50 cm lang. Tip van Cees: als de amandelspijs stug is, kun je er wat losgeklopt ei door mengen om het makkelijker te kunnen uitrollen.
3. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 54×13 cm, met een dikte van 1 ½ mm. Smeer het bladerdeeg met een kwastje licht in met water.
4. Leg de amandelspijs erop en rol ze samen op. Snijd de staaf in twee stukken en plak de zijkanten dicht. Bestrijk de bovenkant met eidooier. Maak om de 2 cm een inkeping in de staven. Laat ze een half uur rusten.
5. Bestrijk de staven nog eens met eidooier en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
• 350 g amandelspijs
• 250 g bladerdeeg op rol
• 1 eidooier, losgeklopt met een paar druppels melk
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.