Bananensmoothie

Bananensmoothie

Bereiding

Smoothies zijn ideaal als snel meeneemontbijt, maar ook top als oppepper in de middag – bovendien zijn ze de beste bestemming voor rijpe bananen. Deze bevat havermout en is daardoor ook nog heel vullend.

Pel de bananen en breek ze in stukken. Doe ze met de rest van de ingrediënten in een blender. Mix ze tot een gladde smoothie. Wil je liever een wat minder dikke smoothie, voeg dan een klein scheutje water, melk of sap toe.

Schenk in glazen en serveer.



 

2 personen

Banaan, abrikoos & mango

• handvol gedroogde abrikozen

• 2 rijpe bananen

• 1 rijpe mango, geschild en in plakjes

• 200 g magere yoghurt (of 100 ml appelsap voor een zuivelvrije versie)



Banaan, havermout & vijgen

• 2 rijpe bananen

• 2 gedroogde vijgen

• 250 melk

• handvol havermout

• 1 el hele amandelen (met velletje)

• 2 tl vloeibare honing



Banaan & bosvruchten

• handvol bosvruchten uit de diepvries, zoals frambozen en blauwe bessen

• 1 rijpe banaan

• 3 tl honing

• 300 ml melk


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!