Dit heerlijke bananenbrood, of bananabread zoals het soms ook wordt genoemd, is een favoriet geworden en heb ik bijna altijd in huis. Ik gebruik bananen die meer groen dan geel zijn, op de grens van onrijp, maar die je nog wel kunt prakken. Hierdoor is het brood minder zoet en bevat het meer voedingsstoffen.
1. Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2. Meng alle droge ingrediënten behalve het chiazaad in een kom.
3. Schil en prak de bananen.
4. Verwarm de amandeldrank, voeg het chiazaad toe en laat 5 minuten staan. Voeg het droge mengsel, de bananen en de olie toe.
5. Vet een cakeblik in en schep het beslag erin. Bak 55-60 minuten in het midden van de oven tot het brood goed is gerezen en mooi goudbruin van kleur is. Haal het uit de oven en laat 5 minuten afkoelen, neem het uit het blik en laat het helemaal afkoelen op een rooster. Snijd het brood in plakken.
6. Meng de amandelpasta, het water en het zout tot een amandelsaus.
7. Bak de stukjes appel met olie en kaneel op middelhoog vuur tot de appels zoet en zacht zijn.
8. Serveer een plak bananenbrood met een schep kokosyoghurt, amandelsaus en kaneelappel.
circa 12 plakken + topping voor 4-6 stuks.
Amandelsaus
Kaneelappel
Garnering
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.