Bananabread pancakes

Bananabread pancakes

Heb je zin in bananenbrood én in pannenkoeken? Je hoeft niet meer te kiezen, want met wat havervlokken en stukjes banaan door het pannenkoekenmeel heb je een supercombi te pakken. Altijd lekker als toetje of tussendoortje.

Bereiding

1. Prak 1 banaan fijn. Meng deze in een kom met de bloem, de havervlokken, de basterdsuiker, de gist en het zout. Roer er in kleine hoeveelheden tegelijk de gesmolten boter en de melk door.

2. Klop de eieren schuimig en voeg ze toe aan het beslag. Roer goed zodat je een homogeen beslag krijgt. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.

3. Snijd de 2 andere bananen in plakjes. Verwarm een koekenpan op matig vuur en vet deze licht in. Schep er een lepel beslag in en bedek dat met plakjes banaan. Laat 2 minuten bakken, waarbij je de pancake halverwege de baktijd omkeert, wanneer zich aan de bovenkant kleine belletjes vormen. Herhaal deze handelingen totdat al het beslag gebruikt is.

voor 10 stuks. Voorbereiding 10 minuten. Rusttijd 30 minuten. Baktijd 20 minuten

  • 3 rijpe bananen
  • 80 g bloem
  • 100 g havervlokken
  • 40 g lichte basterdsuiker
  • 1 zakje gist
  • een snufje zout
  • 50 g boter, gesmolten
  • 300 ml volle melk
  • 2 eieren
  • boter, om in te bakken

Benodigdheden: koekenpan van 18 cm doorsnede


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten