Heb je zin in bananenbrood én in pannenkoeken? Je hoeft niet meer te kiezen, want met wat havervlokken en stukjes banaan door het pannenkoekenmeel heb je een supercombi te pakken. Altijd lekker als toetje of tussendoortje.
1. Prak 1 banaan fijn. Meng deze in een kom met de bloem, de havervlokken, de basterdsuiker, de gist en het zout. Roer er in kleine hoeveelheden tegelijk de gesmolten boter en de melk door.
2. Klop de eieren schuimig en voeg ze toe aan het beslag. Roer goed zodat je een homogeen beslag krijgt. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
3. Snijd de 2 andere bananen in plakjes. Verwarm een koekenpan op matig vuur en vet deze licht in. Schep er een lepel beslag in en bedek dat met plakjes banaan. Laat 2 minuten bakken, waarbij je de pancake halverwege de baktijd omkeert, wanneer zich aan de bovenkant kleine belletjes vormen. Herhaal deze handelingen totdat al het beslag gebruikt is.
voor 10 stuks. Voorbereiding 10 minuten. Rusttijd 30 minuten. Baktijd 20 minuten
Benodigdheden: koekenpan van 18 cm doorsnede
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.