Banana-coffee booster jar

Banana-coffee booster jar

Deze booster jar gevuld met coffee banana & blackpepper booster is perfect voor een geslaagde game night!

Bereiding



Banaan-zoute karamel compote
1. Doe het water, zout, peper en suiker in de pan.

2. Kook het zonder te roeren tot het goudbruin karameliseert.

3. Blus al roerende af met de melk en kook 1 keer al roerende terug op. Neem de pan van het vuur.

4. Voeg de banaan blokjes toe en zet het direct koud.

Milka alpenmelk ganache montée
1. Verwarm slagroom A met de suiker tot 80 °C. Haal van het vuur en roer de chocolade erdoor tot deze volledig is opgelost.

2. Voeg de slagroom B toe en roer dit glad. Dek af met keukenfolie en zet minimaal 4 uur koud.

3. Klop de massa op met een mixer tot deze mooi luchtig is. Doe dit in een spuitzak.

Milka alpenmelk chocolademousse
1. Smelt de chocolade au bain-marie in een kom op een pan met warm water.

2. Voeg de dooier toe en roer door.

3. Doe het eiwit in een kom, voeg de oploskoffie toe en klop het eiwit luchtig, zodra het eiwit luchtig is voeg je beetje bij beetje de suiker toe tot deze volledig is opgelost. (Dit kan je checken door even te proeven, als je nog iets hoort knarsen is de suiker nog niet opgelost).

4. Spatel de gesmolten chocolade langzaam door het opgeklopt eiwit tot deze mooi luchtig en glad is.
 
Opbouw van het gerecht
1. Schep een lepel compote onder in het glas.

2. Spuit hierop de ganache montée.

3. Spuit hierop dan de mousse en zet direct koud voor minimaal 2 uur.

4. Werk het geheel dan af met twee bananen chips en wat knetterparels. 



Dit recept is ontwikkeld door pattisier Jurgen Koens in samenwerking met Milka.
 

Banaan-zoute karamel compote

  • 100 gr suiker
  • 10   gr water
  • 2,5  gr zeezout
  • 2 gr gemalen zwarte peper
  • 50   gr kokosmelk of gewone melk
  • 125 gr banaan in blokjes gesneden


Milka alpenmelk ganache montée

  • 60 gr slagroom (in recept aangegeven als slagroom A)
  • 15 gr suiker
  • 70 gr Milka alpenmelk chocolade
  • 150 gr slagroom (in recept aangegeven als slagroom B)


Milka alpenmelk chocolademousse

  • 50  gr eidooier (gepasteuriseerd) verkrijgbaar bij AH of Jumbo
  • 100 gr Milka alpenmelk chocolade 
  • 100 gr eiwit (gepasteuriseerd) verkrijgbaar bij AH of jumbo
  • 5 gr oplos koffie




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief