Dit soort powerrepen kun je zo makkelijk zelf maken. Je hebt er best veel, dus je kunt ze ook invriezen. Verpak ze dan individueel in plasticfolie. Ook in de koelkast blijven ze lang goed, zo’n 3 tot 4 dagen.
1. Deeg maken
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed het bakblik met bakpapier. Doe de havervlokken in de keukenmachine en maal tot meel. Voeg de kaneel, 100 g pindakaas, honing en 2-3 eetlepels water toe en meng erdoor. Druk het deeg in het bakblik en maak het mooi glad.
2. Bakken
Pel de bananen, doe ze in de keukenmachine en maal ze met de rest van de pindakaas glad.
Verdeel het mengsel over het deeg en bestrooi met de pinda’s, gemengde noten, sesam- en
chiazaad en pompoenpitten.
3. Bakken
Bak de koek in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de noten te donker worden. Neem uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat vervolgens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
4. Afwerken
Snijd de koek in repen. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Giet de chocolade in een cornetje en zigzag over de repen. V
Baktip: Teveel gedoe om een cornetje te vouwen van bakpapier? Knip dan een puntje uit een plastic zakje.
Voor 10 stuks
Bakgerei
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.