Banaan-noten sesamrepen

Banaan-noten sesamrepen

Dit soort powerrepen kun je zo makkelijk zelf maken. Je hebt er best veel, dus je kunt ze ook invriezen. Verpak ze dan individueel in plasticfolie. Ook in de koelkast blijven ze lang goed, zo’n 3 tot 4 dagen.

Bereiding



1. Deeg maken
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed het bakblik met bakpapier. Doe de havervlokken in de keukenmachine en maal tot meel. Voeg de kaneel, 100 g pindakaas, honing en 2-3 eetlepels water toe en meng erdoor. Druk het deeg in het bakblik en maak het mooi glad.
 
2. Bakken
Pel de bananen, doe ze in de keukenmachine en maal ze met de rest van de pindakaas glad.
Verdeel het mengsel over het deeg en bestrooi met de pinda’s, gemengde noten, sesam- en
chiazaad en pompoenpitten.
 
3. Bakken
Bak de koek in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de noten te donker worden. Neem uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat vervolgens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
 
4. Afwerken
Snijd de koek in repen. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Giet de chocolade in een cornetje en zigzag over de repen. V
 
Baktip: Teveel gedoe om een cornetje te vouwen van bakpapier? Knip dan een puntje uit een plastic zakje.
 

Voor 10 stuks

  • 100 g havervlokken
  • 2 el kaneel
  • 150 g pindakaas
  • 3 el honing
  • 3 rijpe bananen
  • 50 g (vlies)pinda’s
  • 150 g gemengde noten (walnoten, hazelnotenen pecannoten)
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el chiazaad
  • 2 el pompoenpitten
  • 100 g pure chocolade (72% vaste cacaobestanddelen)


Bakgerei

  • Babklik van 20 x 20 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Cornetje


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine