Wist je dat de Nederlandse makreel tot de tonijn- en bonitofamilie behoort? Daarom is onze Noordzeemakreel een waardig ‘Sea-to-table’ duurzaam alternatief voor op dit Javaanse gerecht. De ikan balado van oom Do is zacht van smaak. Wie pedis (heet) wil, doet er extra sambal of rode peper bij. Zo maak je iedereen blij.
1. Maal de knoflook, peper en een flinke snuf zout fijn in de keukenmachine of vijzel.
2. Verhit in een wok de neutrale olie. Wok de makreel in de wok goed droog, met de afzuigkap of de deur open om te voorkomen dat mensen aan je deur kloppen om te vragen of de toko al open is. Bak tot de makreel fijn en goudbruin is.
3. Voeg de sambal, plakjes laos, de djeroek poeroetblaadjes en salamblaadjes toe en bak alles zo goed door dat de smaken versmelten. Wij bakken de balado ikan echt wel 35 minuten, tot de makreel korrelig en drooggebakken is.
4. Haal voor het opdienen de blaadjes en laosplakjes eruit.
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.