Dit is een echte feel-good-salade die ook heel gezond is! Vooral de gember-amandeldressing in deze Aziatische kipsalade zorgt voor een verrassende touch.
1. Week de zeespaghetti of ander zeewier in water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel na.
2. Meng alle ingrediënten voor de gember-amandeldressing in een kommetje door elkaar.
3. Doe de rode en groene kool, de wortels, bieslook of bosui en de koriandersteeltjes in een kom, en meng de helft van de dressing erdoor. Leg de groenten dan op een schaal en verdeel het kippenvlees erover.
4. Besprenkel de salade met de rest van de dressing en serveer met de korianderblaadjes en sesamzaadjes.
Dit recept komt uit het boek ‘Lekker en snel voor elke dag’ van Jasmine Hemsley & Melissa Hemsley (€ 29,95, Fontaine Uitgevers B.V.).
4 personen
Gember-amandeldressing
Tip: Zeespaghetti is een bruin zeewiersoort die door zijn vorm doet denken aan spaghetti. De slierten zijn rijk aan ijzer en hebben een smaak die doet denken aan kokkels. Koop hetonline op zeewierwinkel.nl of bij de biologische supermarkt.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.