Zet je BBQ of grillpan maar aan! Deze Aziatische garnalenspiesjes zijn mega smaakvol, zeker als je ze serveert bij wat mie en groenten. Als dat geen Oosters smullen wordt…
1 Verwerk ⅔ van de gember met de sjalotjes, garnalenpasta, sambal, het citroengras, de basterdsuiker en tamarinde tot een pasta. Voeg de helft van de sesamolie toe.
2 Schep de garnalen erdoor en rijg ze aan prikkers. Kook de mie. Gril de garnalen. Meng de resterende gember en sesamolie met het limoensap en de palmsuiker.
3 Meng de mie, groenten, een deel van de dressing en de kruiden. Leg de garnalenspiesjes erop, verdeel de kruiden, het sesamzaad en de rest van de dressing erover.
3–4 personen
• 1 duimgroot stukje gember, geraspt
• 3 sjalotjes
• 1 tl garnalenpasta
• 2 tl sambal oelek
• 1 stengel citroengras, gesneden
• 1 el bruine basterdsuiker
• 1 tl tamarindepasta
• 2 tl sesamolie
• 12–16 rauwe grote garnalen, gepeld
• 3 nestjes mie
• sap van 2 limoenen
• 1 tl palmsuiker
• 1 koolrabi, geschild en in reepjes
• 2 wortels, in reepjes
• 1 rode ui, gesnipperd
• blaadjes van koriander, Thaise basilicum en munt
• geroosterd sesamzaad
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.