Aziatische garnalenspiesjes

Aziatische garnalenspiesjes

Bereiding

Zet je BBQ of grillpan maar aan! Deze Aziatische garnalenspiesjes zijn mega smaakvol, zeker als je ze serveert bij wat mie en groenten. Als dat geen Oosters smullen wordt… 

1 Verwerk ⅔ van de gember met de sjalotjes, garnalenpasta, sambal, het citroengras, de basterdsuiker en tamarinde tot een pasta. Voeg de helft van de sesamolie toe.
2 Schep de garnalen erdoor en rijg ze aan prikkers. Kook de mie. Gril de garnalen. Meng de resterende gember en sesamolie met het limoensap en de palmsuiker.
3 Meng de mie, groenten, een deel van de dressing en de kruiden. Leg de garnalenspiesjes erop, verdeel de kruiden, het sesamzaad en de rest van de dressing erover.

3–4 personen

• 1 duimgroot stukje gember, geraspt

• 3 sjalotjes

• 1 tl garnalenpasta

• 2 tl sambal oelek

• 1 stengel citroengras, gesneden

• 1 el bruine basterdsuiker

• 1 tl tamarindepasta

• 2 tl sesamolie

• 12–16 rauwe grote garnalen, gepeld

• 3 nestjes mie

• sap van 2 limoenen

• 1 tl palmsuiker

• 1 koolrabi, geschild en in reepjes

• 2 wortels, in reepjes

• 1 rode ui, gesnipperd

• blaadjes van koriander, Thaise basilicum en munt

• geroosterd sesamzaad


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!