Aziatische eend

Aziatische eend

Heb je deze Aziatische eend al eens van de BBQ gemaakt? Man, doen! Dit recept is om je vingers bij af te likken. Julius Jaspers vertelt: ‘Het succes van deze eend zit niet alleen in de marinade, maar ook in de garing: houd de temperatuur dus goed in de gaten.’ Veel BBQ-plezier!

Bereiding



1. Meng sojasaus met olie, 5-spice powder, knoflook, gember, kurkuma, honing, sjalot, zout en peper tot een marinade. Leg hierin de eendenborsten, met het vel naar boven.

2. Laat 2 uur marineren en draai af en toe om, maar geef de vleeskant wat meer tijd in de marinade dan de vetkant.

3. Laat de eendenborsten uitlekken, dep droog en gril ze 5 minuten op de vetkant, dan 4 minuten op de vleeskant. Laat ze op een wat minder heet stukje van de grill op de vetkant doorgaren tot een kern van 48 °C.

4. Haal de eend van de grill en laat onder een dubbel stuk aluminiumfolie doorgaren tot een kern van 54 °C.

5. Trancheer het vlees voordat je het serveert.
 

6 personen. Voorbereiding: 15 minuten. Marineren: 2 uur. Bereiding: 20 minuten. Temperatuur: 180 °C. Hitte: indirect

  • 1,2 kilo eendenborst (6 borsten)
  • 100 ml sojasaus
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 2 tl 5-spice powder
  • 2 tenen knoflook, schoon en geperst
  • 2 cm gember, geraspt
  • ½ tl kurkuma
  • 1 el honing
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • zout en peper


Benodigdheden 

  • knoflookpers
  • rasp
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief