Heb je deze Aziatische eend al eens van de BBQ gemaakt? Man, doen! Dit recept is om je vingers bij af te likken. Julius Jaspers vertelt: ‘Het succes van deze eend zit niet alleen in de marinade, maar ook in de garing: houd de temperatuur dus goed in de gaten.’ Veel BBQ-plezier!
1. Meng sojasaus met olie, 5-spice powder, knoflook, gember, kurkuma, honing, sjalot, zout en peper tot een marinade. Leg hierin de eendenborsten, met het vel naar boven.
2. Laat 2 uur marineren en draai af en toe om, maar geef de vleeskant wat meer tijd in de marinade dan de vetkant.
3. Laat de eendenborsten uitlekken, dep droog en gril ze 5 minuten op de vetkant, dan 4 minuten op de vleeskant. Laat ze op een wat minder heet stukje van de grill op de vetkant doorgaren tot een kern van 48 °C.
4. Haal de eend van de grill en laat onder een dubbel stuk aluminiumfolie doorgaren tot een kern van 54 °C.
5. Trancheer het vlees voordat je het serveert.
6 personen. Voorbereiding: 15 minuten. Marineren: 2 uur. Bereiding: 20 minuten. Temperatuur: 180 °C. Hitte: indirect
Benodigdheden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.