Vega-lovers opgelet: deze knapperige avocadobites zijn echt fantasticó. En ook voor de grootste liefhebbers van vlees mogen ze er op ieder feestje zeker zijn. Maak ze van tevoren alvast klaar, voor zover dat kan, en serveer ze met een cashew-pimentsausje. Even in de frituur, servetten in de aanslag en dippen maar!
1. Schil en ontpit de avocado’s en snijd ze in plakken. Snijd de limoen door en pers het sap uit één helft over de avocado. Zet de avocado apart.
2. Maak een sausje van de cashewnotenpasta, het sap van de andere limoenhelft, het komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder en het pimentpoeder. Zet de saus apart.
3. Meng in een kom de tarwebloem, het maismeel, 1 theelepel paprikapoeder, wat zout en de amandelmelk tot een glad beslag. Verhit olie in een frituur- of koekenpan tot 180 °C. Haal de avocadoplakken door het beslag en frituur ze in een paar minuten goudgeel.
4. Neem de avocadoplakken uit de olie en leg ze op een met keukenpapier bedekt rooster. Strooi er zout en peper over.
Voor 4 personen. 20 minuten voorbereiding, 5 minuten bereiding.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.