Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de aubergine in de olie in porties goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en doe ze dan in een kom met de rest van de polpette-ingrediënten. Meng alles en vorm balletjes van het mengsel. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze 15 min. in de oven. Keer ze onderwijl één keer om.
Bak voor de saus de knoflook in de olie, voeg de blokjes tomaat toe en verhit ze 10 min. mee, tot het vocht inkookt. Strooi de basilicumblaadjes erover en serveer de saus bij de polpette.
4 personen
• 1 el olijfolie, plus extra
• 1 grote aubergine, in kleine blokjes
• 100 g mozzarella, in kleine blokjes
• 100 g broodkruimels
• 25 g parmezaan, geraspt
• 25 g pijnboompitten, geroosterd
• 1 teen knoflook, geperst
• 1 ei, geklopt
• handvol basilicum, fijngehakt, plus extra blaadjes voor de garnering
Saus
• 1 teen knoflook, geperst
• 3 el olijfolie
• 450 g tomaatblokjes uit blik
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.