4 personen
• 1 el olijfolie, plus extra
• 1 grote aubergine, in kleine blokjes
• 100 g mozzarella, in kleine blokjes
• 100 g broodkruimels
• 25 g parmezaan, geraspt
• 25 g pijnboompitten, geroosterd
• 1 teen knoflook, geperst
• 1 ei, geklopt
• handvol basilicum, fijngehakt, plus extra blaadjes voor de garnering
Saus
• 1 teen knoflook, geperst
• 3 el olijfolie
• 450 g tomaatblokjes uit blik
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de aubergine in de olie in porties goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en doe ze dan in een kom met de rest van de polpette-ingrediënten. Meng alles en vorm balletjes van het mengsel. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze 15 min. in de oven. Keer ze onderwijl één keer om.
Bak voor de saus de knoflook in de olie, voeg de blokjes tomaat toe en verhit ze 10 min. mee, tot het vocht inkookt. Strooi de basilicumblaadjes erover en serveer de saus bij de polpette.