Deze heerlijke aubergineburger met hummus is té goed om te laten staan. Een leuke vervanger van een vleesburger, en minstens zo lekker – zo niet lekkerder. Serveer hem als lunch of als tussendoortje op een zaterdag- of zondagmiddag en je kunt er voorlopig weer even tegenaan. Niet zo fan van aubergine? Courgette is een prima alternatief!
1. Snijd de aubergine in vier plakken van 1,5 cm dik. Bestrooi ze met wat zout, laat 30 minuten staan en dep de plakjes dan droog.
2. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Meng 2 eetlepels olie met de oregano, het paprikapoeder plus wat zout en peper. Smeer het oliemengsel met een kwastje aan één kant van de aubergine.
3. Gril de aubergines met de ingesmeerde kant omlaag 3 minuten, draai de plakjes dan om en gril ze nog eens 3 minuten. Besprenkel met wat citroensap en houd ze zolang warm.
4. Snijd de broodjes open en gril ze met de gesneden kant omlaag. Leg op elke onderste helft een blaadje sla, een plak ui en een plak aubergine, smeer de hummus erop en leg weer een plak aubergine erop. Leg er tot slot de tomaat op en dan de bovenste broodhelft.
Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen
Voor 2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.