Aubergine-hummus burger

Intro

Deze heerlijke aubergineburger met hummus is té goed om te laten staan. Een leuke vervanger van een vleesburger, en minstens zo lekker – zo niet lekkerder. Serveer hem als lunch of als tussendoortje op een zaterdag- of zondagmiddag en je kunt er voorlopig weer even tegenaan. Niet zo fan van aubergine? Courgette is een prima alternatief!

Ingrediënten

Voor 2 personen

Bereiding1. Snijd de aubergine in vier plakken van 1,5 cm dik. Bestrooi ze met wat zout, laat 30 minuten staan en dep de plakjes dan droog.

2. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Meng 2 eetlepels olie met de oregano, het paprikapoeder plus wat zout en peper. Smeer het oliemengsel met een kwastje aan één kant van de aubergine.

3. Gril de aubergines met de ingesmeerde kant omlaag 3 minuten, draai de plakjes dan om en gril ze nog eens 3 minuten. Besprenkel met wat citroensap en houd ze zolang warm.

4. Snijd de broodjes open en gril ze met de gesneden kant omlaag. Leg op elke onderste helft een blaadje sla, een plak ui en een plak aubergine, smeer de hummus erop en leg weer een plak aubergine erop. Leg er tot slot de tomaat op en dan de bovenste broodhelft.

Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen