De zomer in één gerecht, meer valt er eigenlijk niet over zeggen. Als spreken zilver is, en zwijgen goud, dan is proeven onbetaalbaar.
1. Doe de aardappeltjes in een pan met een ruime hoeveelheid kokend water met zout.
2. Verwarm als de aardappeltjes 10 minuten koken een ruime koekenpan met een beetje olie en de knoflook. Voeg als die glazig is de asperges en venkel toe en fruit ze 4 minuten. Schud regelmatig om, zodat ze niet echt kleuren.
3. Voeg dan de zeekraal toe en blus af met een scheutje witte wijn. Meng goed door elkaar en laat het vocht in 1 à 2 minuten verdampen. Maal er peper & zout over.
4. Leg aan de rand van een bord de partjes tomaat in een waaiertje. Leg de aardappeltjes ernaast, met de platte kant naar boven. Druppel er wat olie over en maal er peper & zout op. Schep dan de groenten erop.
Variatie:
Met raapsteel: knoflook glazig fruiten met een klontje boter, 3 bossen niet al te fijn gesneden raapsteel en 8 eetlepels ricotta, ofwel een bakje, erop. Niet roeren, gewoon zo laten staan op middellaag vuur. Na een minuut of 2 à 3, als de raapsteel donkerdergroen en vochtig is geworden, het vuur uit. Dan met een grote eetlepel vanaf de bodem van de pan een grote quenelle (dat wil zeggen, eivormig bergje) opscheppen, zodat de raapsteel en ricotta iets mengen. Peper erover malen.
* Van de schillen en kontjes kunt u met eventuele afsnijdsels van de venkel en een ruime hoeveelheid koud water in 25 minuten bouillon trekken, die zeven en verder laten inkoken tot hij op smaak is. Room erbij, eventueel binden met roux, beetje groene kruiden… Heerlijk soepje.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.