Appelgalette met ricotta, tijm & citroen

Appelgalette met ricotta, tijm & citroen

Een hele mond vol: appelgalette met ricotta, tijm en citroen. Maar maak je mond maar snel leeg, want een lekker hapje van deze friszoete taart moet je zeker proeven. Maak een mooi patroon van de appels, combineer hem met de ricotta, kruiden en citroen en hij is niet alleen een plaatje voor het oog maar ook tongstrelend. Zowel warm als koud top!

Ingredienten

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak een ronde bodem door een bord van ongeveer 28 cm doorsnede ondersteboven op het vel bladerdeeg te leggen en er met een mes omheen te snijden. (Bewaar het afgesneden deeg in de koelkast of vries het in voor een andere keer.) Leg de ronde lap deeg op een bakplaat met bakpapier. Schep de ricotta op het deeg, spreid het vanuit het midden uit, maar laat rondom een rand van ongeveer 2-3 cm vrij.

2. Was de appels en snijd ze op een mandoline in flinterdunne plakjes. Leg de plakjes vanaf de rand in een soort naar binnen draaiende waaier op de ricotta en laat de plakjes elkaar overlappen. Bestrooi ze met de tijm, blaadjes van de zonnebloem en suiker, en sprenkel het citroensap erover.

3. Bak de galette 18-20 minuten, of tot het deeg gaar en goudbruin is en de plakjes appel licht gekaramelliseerd zijn. Houd hem tijdens het bakken goed in de gaten en draai hem zo nodig een paar keer, zodat hij gelijkmatig bakt.

4. Haal de galette uit de oven, laat hem een beetje afkoelen, snijd hem in smalle punten en serveer warm. Je kunt deze galette ook van tevoren maken en koud eten, of voor het serveren even opwarmen.

Voor 12 personen

  • 1 groot vel bladerdeeg
  • 50 g ricotta
  • 4 appels
  • de blaadjes van 5 takjes tijm, fijngehakt
  • paar bloemblaadjes van een zonnebloem
  • 1 el suiker
  • sap van 1 biologische citroen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine