1. Doe alle ingrediënten in een grote pan en breng roerend, langzaam aan de kook, tot de suiker oplost. Laat 2½ uur zachtjes koken, tot een dikke saus.
2. Haal het kaneelstokje eruit, schep de hete chutney in gesteriliseerde potjes; schroef ze dicht. Een paar weken wachten voor je chutney eet.
ca. 6 kleine potjes
• 1,25 kg appels, geschild, in stukjes
• 2 uien, in ringen
• 100g rozijnen
• 1 kaneelstokje
• 2 el piment
• 1 el zwart mosterdzaad
• 30 g gemberwortel, geraspt
• 15 g zout
• 600 ml ciderazijn
• 500 g kristalsuiker
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.