Appel-kaaspastei

Appel-kaaspastei

Een heerlijke pastei met appel en kaas. Serveer met een frisse salade en honing-mosterdvinaigrette.

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het deeg in twee stukken. Rol elk stuk uit tot een rechthoek die iets groter is dan een A4’tje.

2 Vul een pan met kokend water en doe het bouillonblokje erbij. Voeg de aardappels toe en kook ze 3-4 minuten. Giet af en laat droog stomen.

3 Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er een lap deeg op. Leg de helft van de aardappels in een enkele laagop het deeg. Laat rondom een rand van 2 cm vrij. Bestrooi met zout en peper. Verdeel de helft van de appels erover en bestrooi met de helft van de sjalot, kaas en tijmblaadjes. Leg hierop nog een laag aardappels, zout en peper, appels, sjalot, kaas en tijm. 

4 Bestrijk de deegranden met wat ei en leg de tweede deeglap erop. Trek en vorm hem voorzichtig over de vulling heen. Druk de randen op elkaar met je vingers of een vork. 

5 Kerf de bovenkant van het deeg in. Bestrijk met ei en bak de pastei 30-40 minuten, tot hij goudbruin en opgeblazen is. Snijd in stukken en geef er chutney bij.
 

6-8 personen
• 500 g roomboterbladerdeeg 
• 1 groentebouillonblokje
• 300 g vastkokende aardappels, in 5 mm dikke schijfjes
• 4 appels, zoals Fuji of Karmijn de Sonnaville, in dunne schijfjes (klokhuis mag blijven zitten)
• 2 sjalotten, in dunne ringen
• 200-250 g Lancashirekaas of scherpe oude kaas, geraspt
• 2 takjes tijm, blaadjes
• 1 ei, losgeklopt
• chutney en slabladeren


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine