APL’s runderribstuk

APL’s runderribstuk

Dit ribstuk-recept is van Adam Perry Lang, een buitengewone BBQ-kok en internationaal expert in het bakken van vlees op vuur. Bijna niemand doet dat beter of met meer passie. Wil je een ribstuk klaarmaken, volg dan zijn stappen en tips nauwgezet op en je weet zeker dat het een succes wordt. Geen BBQ-weer? In de oven op de grillstand lukt het ook!

Bereiding1 Roer sojasaus, water, suiker, hoisinsaus en geperste knoflook door elkaar en doe alles in een marineerzak. Leg een ribstuk in de zak. Snijd, als de ribben te groot zijn, liever in het vlees dan in het bot. Sluit de zak, verdeel de vloeistof en leg 24 uur in de koelkast.

2. Is het ribstuk klaar om te worden gebakken, haal het dan uit de zak en leg het in de mand van een grote stoompan of in twee kleine. Bewaar de marinade, breng die aan de kook en laat 5 minuten zacht koken in een kleine pan.

3. Stoom het ribstuk zachtjes gedurende 1 uur en 15 minuten of tot het mals is. Verwarm de oven voor op 190 °C. Haal het vlees na de kooktijd voorzichtig uit de stoompan.

4. Leg het ribstuk op een rooster in de oven met een pan water eronder.

5. Strijk de helft van de bewaarde marinade erover en bak een halfuur in de oven of tot het vlees een mooie bruingeroosterde kleur krijgt.

6. Haal het gare ribstuk uit de oven, smeer de bovenkant nog een laatste keer in met de overgebleven marinade en leg het een paar minuten onder de hete grill, bovenkant omhoog, tot het knapperig en heel heet is. Laat het ribstuk 5 minuten rusten en serveer het dan. Geef er vingerkommetjes en servetten bij.

Credits: fotografie David Loftus

4-6 personen 

  • 250 ml donkere sojasaus 
  • 125 ml water
  • 350 g suiker
  • 55 ml hoisinsaus
  • 8 grote tenen knoflook, geperst 
  • 2 kg runderribstuk


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief