Deze limonade is een ultieme dorstlesser op een warme lente- of zomerdag. Serveer de siroop met ijskoud water, of kies voor prosecco en maak er een abrikozenbellini van!
1. Breng de abrikozen, met de suiker, 300 ml water en het citroensap langzaam aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen, tot een dunne siroop ontstaat en de vruchten pulpachtig worden.
2. Laat afkoelen en druk door een zeef.
3. Bewaar de siroop in de koelkast of schenk er meteen 2 eetlepels van in een glas en voeg spuitwater of prosecco toe.
Voor 500 ml siroop:
• 500 g rijpe abrikozen, grof gesneden
• 300 g fijne kristal- of rietsuiker
• 2 citroenen, geperst
• spuitwater of prosecco
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.