Deze aardbeientrifle ziet er mega lekker uit. En zo smaakt ie ook nog eens! Een echt feestdessert.
1 Doe 500 g van de aardbeien in een hittebestendige kom, dek af met plasticfolie en plaats boven een pan met zachtjes kokend water. Laat 30 minuten staan, tot het sap vrijkomt. Giet de aardbeien door een fijne zeef. Je hebt 250 ml sap nodig.
2 Week de gelatine in koud water tot hij zacht is (2 minuten). Verwarm het aardbeiensap, de prosecco en 110 g suiker in een pan op laag vuur tot de suiker is opgelost. Knijp het water uit de gelatine, voeg de blaadjes toe aan de pan en haal van het vuur.
3 Verwijder de kroontjes van de laatste 100 g aardbeien en doe ze in een glazen schaal met een inhoud van 1,5 liter. Verdeel de lange vingers erover – breek ze zo nodig door. Giet de gelei erbij en laat hem in de koelkast opstijven.
4 Breng voor de custard de melk, slagroom en het vanillestokje zachtjes aan de kook in een pan op laag vuur. Haal het vanillestokje eruit. Klop intussen de eidooiers, suiker en maizena tot een glad geheel. Giet het warme roommengsel langzaam bij het eimengsel terwijl je blijft kloppen. Voeg zo twee derde van de slagroom toe. Giet de custard dan terug in de pan en klop 5-8 minuten op laag vuur tot het mengsel dik is. Giet de custard in een koude kom en dek de bovenkant af met bakpapier (zodat je geen vel krijgt). Laat op kamertemperatuur afkoelen en zet dan in de koelkast om koud te worden. Giet de koude custard over de gelei en zet de schaal weer in de koelkast.
5 Klop de slagroom met de overgebleven 50 g suiker tot zachte pieken. Giet de slagroom op de custard, garneer met stukjes aardbei en serveer.
Per portie 408 kcal, 3,7 g eiwit, 18,4 g koolh., 16,8 g suiker, 34,3 g vet (20,8 g verzadigd)
12 personen
• 600 g aardbeien, plus extra
• 4 gelatineblaadjes (7 g)
• 250 ml prosecco of champagne
• 160 g fijne kristalsuiker
• 5 lange vingers
• 500 ml slagroom
Custard
• 50 ml melk
• 570 ml slagroom
• 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
• 6 eidooiers
• 40 g fijne kristalsuiker
• 6 tl maizena