Aardbeiensorbet met venkel

Aardbeiensorbet met venkel

Een heerlijk recept: aardbeiensorbet met venkel. Met venkel? Já! Dit geeft een verrassend lekkere anijssmaak. Het recept is zo uitgeschreven dat je deze aardbeiensorbet maakt met een ijsmachine, maar heb je die niet, dan kun je ook met een staafmixer in de weer. Je bent er wel even mee bezig – nou ja, de vriezer doet het werk voor je, maar daarna is het smullen geblazen. En een extra bolletje om jezelf te trakteren mag best…

Bereiding

1. Doe 200 milliliter water en de suiker in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Laat afkoelen.

2. Pureer de aardbeien, venkel, 50 milliliter water en een snuf zeezout in de keukenmachine of blender. Zeef het mengsel tot een gladde massa. Gebruik hiervoor een grote zeef en spatel en zeef totdat er een minimale hoeveelheid pulp over is. Voeg vervolgens het suikerwater en johannesbroodpitmeel toe en meng goed in een mengkom.

3. Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en zet het minimaal 2 uur in de vriezer.

Zonder ijsmachine: Giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezer doos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit 3-4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn.  Laat het daarna 7-8 uur in de vriezer staan.

Voor 7 bollen ijs. Bereidingstijd: 30 minuten Wachttijd: 20 minuten In de vriezer: 2 uur (met ijsmachine) of 8 uur (zonder ijsmachine)

  • 200 ml water + 50 ml water
  • 100 g suiker
  • 400 g aardbeien, kroontjes verwijderd en in stukken
  • 1 kleine venkelknol (à 300 g), in stukken gehakt
  • fijngemalen zeezout
  • 1 el johannesbroodpitmeel (optioneel)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief