Deze plaatkoek smaakt net zo lekker als ‘ie er uit ziet! De gouden combi aardbei met slagroom komt goed tot zijn recht in dit lekkere dessert. En de frisse muntblaadjes maken het helemaal af!
1 Vet een ovenschaal of bakplaatje (ongeveer 15 x 20 cm) in met boter
2 Verwarm de oven voor tot 170 ºC.
3 Klop de boter en suiker wit en luchtig m.b.v. een elektrische mixer.
4 Klop de bloem erdoor en vervolgens, een voor een, de eieren.
5 Bak de plaatkoek in ongeveer 40 tot 45 minuten bruin en gaar.
6 Laat helemaal afkoelen en smeer de slagroom erop. Als je crème fraîche gebruikt, direct uit het potje op de plaatkoek smeren.
7 Was en droog de aardbeien. Verwijder het kroontje en halveer ze. Leg op de besmeerde plaatkoek en bestrijk eventueel met wat gelei.
8 Bestrooi met fijngesneden muntblaadjes en serveer.
Recept Villa Augustus
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.