Aardbeienplaatkoek

Aardbeienplaatkoek

Deze plaatkoek smaakt net zo lekker als ‘ie er uit ziet! De gouden combi aardbei met slagroom komt goed tot zijn recht in dit lekkere dessert. En de frisse muntblaadjes maken het helemaal af! 

Bereiding



1 Vet een ovenschaal of bakplaatje (ongeveer 15 x 20 cm) in met boter

2 Verwarm de oven voor tot 170 ºC.

3 Klop de boter en suiker wit en luchtig m.b.v. een elektrische mixer.

4 Klop de bloem erdoor en vervolgens, een voor een, de eieren.

5 Bak de plaatkoek in ongeveer 40 tot 45 minuten bruin en gaar.

6 Laat helemaal afkoelen en smeer de slagroom erop. Als je crème fraîche gebruikt, direct uit het potje op de plaatkoek smeren.

7 Was en droog de aardbeien. Verwijder het kroontje en halveer ze. Leg op de besmeerde plaatkoek en bestrijk eventueel met wat gelei.

8 Bestrooi met fijngesneden muntblaadjes en serveer.

Recept Villa Augustus

2-4 personen

• 200 g roomboter

• 200 g suiker

• 200 g bloem

• 2 eieren

• 250 g aardbeien

• evt wat gelei

• 500 ml stijfgeslagen room of crème fraîche

• fijngesneden muntblaadjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine