2-4 personen
• 200 g roomboter
• 200 g suiker
• 200 g bloem
• 2 eieren
• 250 g aardbeien
• evt wat gelei
• 500 ml stijfgeslagen room of crème fraîche
• fijngesneden muntblaadjes
1 Vet een ovenschaal of bakplaatje (ongeveer 15 x 20 cm) in met boter
2 Verwarm de oven voor tot 170 ºC.
3 Klop de boter en suiker wit en luchtig m.b.v. een elektrische mixer.
4 Klop de bloem erdoor en vervolgens, een voor een, de eieren.
5 Bak de plaatkoek in ongeveer 40 tot 45 minuten bruin en gaar.
6 Laat helemaal afkoelen en smeer de slagroom erop. Als je crème fraîche gebruikt, direct uit het potje op de plaatkoek smeren.
7 Was en droog de aardbeien. Verwijder het kroontje en halveer ze. Leg op de besmeerde plaatkoek en bestrijk eventueel met wat gelei.
8 Bestrooi met fijngesneden muntblaadjes en serveer.
Recept Villa Augustus