Dat fruit ontzettend goed in een salade past bewijst dit recept met aardbeienazijn, geitenkaas, basilicum en parmaham. Een echt zomergerecht!
1. Verwarm de azijnsoorten en de suiker in een pan op laag vuur tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger en breng aan dekook.
2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer ze in een kom met een pureestamper. Schenk de hete azijn erbij, laat afkoelen en 24–48 uur trekken. Giet het mengsel daarna door een zeef bekleed met kaasdoek en bewaar de azijn in gesteriliseerde potten.
3. Voor de salade: meng de kaas, basilicum, ham en sla. Maak een dressing van 1 eetlepel aardbeienazijn en 2 eetlepels olie plus wat zout en peper. Voeg eventueel nog wat gehalveerde aardbeitjes toe aan je salade.
Voor ca. 650 ml – 2 personen
• 100 ml balsamicoazijn
• 450 ml wittewijnazijn
• 100 g suiker
• 500 g aardbeien
• 100 g geitenkaas
• handvol basilicumblaadjes
• 4 plakjes parmaham
• 2 handenvol slabladeren
• olijfolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.