Nieuwe aardappelen met pesto is een van mijn favoriete gerechten. Vaak wordt pesto gemaakt met peterselie of basilicum, maar voor dit recept gebruik ik koriander, wat een heerlijk aroma geeft. Als je een grote portie pesto maakt, kun je die in een luchtdicht afgesloten glazen pot 8-10 dagen in de koelkast bewaren – zo heb je altijd een heerlijke, krachtige dressing bij de hand. Vervang de koriander naar wens door peterselie, lavas of basilicum, of een combinatie van verschillende kruiden. Deze salade past goed bij rundvlees.
1. Schrob de aardappelen schoon en kook ze 10-12 minuten in licht gezouten water tot ze gaar, maar nog wel stevig zijn. Laat ze wat afkoelen. Halveer de aardappelen als ze aan de grote kant zijn.
2. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en meng tot een gelijkmatige massa. Breng de pesto op smaak met limoensap, zout en peper.
3. Meng de lauwwarme aardappelen met de pesto. Snipper de rode ui en voeg met de erwten toe aan de salade. Garneer voor het serveren met de verse erwtenscheuten.
Voor 4 personen.
Korianderpesto
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.