Jadis Schreuder: ‘Deze salade komt oorspronkelijk van een klein eilandje vlak voor de kust van Sicilië: Pantelleria. Het is een vrij ‘basic’ aardappelsalade voor Sicilianen; het is makkelijk om te maken en past goed bij verschillende gerechten. Deze aardse salade heeft een veelzijdige en verrassende smaak. Het is wel belangrijk dat je kiest voor goede en verse ingrediënten en de beste olijfolie die je in huis hebt. Zorg dat de rode ui heel dun gesneden is, anders is hij te overheersend. Men serveert een soortgelijke salade tijdens de lunch met zelfgemaakte ciabattabroodjes, lekker om alle sappen en smaken van je bord te vegen. De volgende dag ziet de salade er minder mooi uit, maar dan zijn alle smaken er extra goed ingetrokken en is de salade nog lekkerder. Dus… maak gerust een beetje te veel.’
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voor 4 personen
Benodigdheden
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.