Aardappelsalade met kappertjes en cherrytomaten

Aardappelsalade met kappertjes en cherrytomaten

Jadis Schreuder: ‘Deze salade komt oorspronkelijk van een klein eilandje vlak voor de kust van Sicilië: Pantelleria. Het is een vrij ‘basic’ aardappelsalade voor Sicilianen; het is makkelijk om te maken en past goed bij verschillende gerechten. Deze aardse salade heeft een veelzijdige en verrassende smaak. Het is wel belangrijk dat je kiest voor goede en verse ingrediënten en de beste olijfolie die je in huis hebt. Zorg dat de rode ui heel dun gesneden is, anders is hij te overheersend. Men serveert een soortgelijke salade tijdens de lunch met zelfgemaakte ciabattabroodjes, lekker om alle sappen en smaken van je bord te vegen. De volgende dag ziet de salade er minder mooi uit, maar dan zijn alle smaken er extra goed ingetrokken en is de salade nog lekkerder. Dus… maak gerust een beetje te veel.’

Bereiding

Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voor 4 personen

  • 500 g vastkokende kleine rozeval aardappelen
  • 1 rode ui (of 3 sjalotjes)
  • 500 g cherrytomaten
  • 8 ansjovisjes in de lengte doorgesneden, optioneel
  • 180 g appelkappertjes
  • 100 g kleine Italiaanse zwarte olijven (of kalamata)
  • zeste en sap van ½ biologische citroen
  • 3-4 el extra vergine olijfolie
  • ca. 10 verse basilicumblaadjes
  • 3 verse oreganotakjes
  • zeezoutvlokken

Benodigdheden

  • handrasp of zesteur
  • mandoline of koksmes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine