Galettes kennen we in allerlei soorten en maten, maar deze galette met aardappel én roquefort is voor ons een nieuwe vondst. Houd je niet van roquefort, een blauwschimmelkaas die je in bijna iedere supermarkt wel kunt kopen, dan kun je ook kiezen voor een brokkelige fetakaas. Wat je bij deze aardappelgalette kunt serveren? Van alles! Kies voor geblancheerde peultjes of groene asperges en een stukje vis of vlees erbij kan natuurlijk ook.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van 2 millimeter dik.
2. Leg ze overlappend op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat er vier rechthoeken ontstaan.
3. Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes. Strooi deze over de aardappels en verkruimel de kaas erover (strooi de kaas in het midden, zodat hij niet van de aardappels druipt tijdens het smelten).
4. Bak het gerecht ongeveer 20 minuten of tot de aardappels goudbruin en knapperig aan de randen zijn. Serveer meteen.
Credits: recepten Rachel Khoo – fotografie David Loftus
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.