Hup, lekker op zijn Hollands aan de aardappels! Het is een fabel dat de aardappel een dikmaker is. Ze zijn juist supergezond omdat ze rijk zijn aan vitamine B. En eenvoudiger kunnen we het niet maken: alles bij elkaar doen, in de oven schuiven en klaar is kees.
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Verwarm de olie in een ruime koekenpan en bak de rode ui 2 minuten. Voeg het gehakt en de chorizo toe en bak 5 minuten. Schep regelmatig om. Maak het gehakt met een spatel losser zodat het rul bakt.
3. Doe de knoflook erbij, bak het geheel 1 minuut op middelhoog vuur en doe dan de paprika en twee derde van de courgette erbij. Bak 2 minuten mee en breng op smaak met oregano en een flinke snuf peper en zout. Roer de tomatenblokjes erdoor en laat 10 minuten zachtjes koken zodat de saus indikt.
4. Vet de ovenschaal in met olie. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Schep het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en courgette. Leg deze er dakpansgewijs op. Bestrooi met de kaas.
5. Bak de aardappelschotel in de oven in 30 minuten gaar en bruin.
Credits fotografie: Simone’s Kitchen
Voor 4 personen
Ook nodig
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.