Aardappel-schotel met chorizo

Aardappel-schotel met chorizo

Hup, lekker op zijn Hollands aan de aardappels! Het is een fabel dat de aardappel een dikmaker is. Ze zijn juist supergezond omdat ze rijk zijn aan vitamine B. En eenvoudiger kunnen we het niet maken: alles bij elkaar doen, in de oven schuiven en klaar is kees.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Verwarm de olie in een ruime koekenpan en bak de rode ui 2 minuten. Voeg het gehakt en de chorizo toe en bak 5 minuten. Schep regelmatig om. Maak het gehakt met een spatel losser zodat het rul bakt.

3. Doe de knoflook erbij, bak het geheel 1 minuut op middelhoog vuur en doe dan de paprika en twee derde van de courgette erbij. Bak 2 minuten mee en breng op smaak met oregano en een flinke snuf peper en zout. Roer de tomatenblokjes erdoor en laat 10 minuten zachtjes koken zodat de saus indikt.

4. Vet de ovenschaal in met olie. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Schep het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en courgette. Leg deze er dakpansgewijs op. Bestrooi met de kaas.

5. Bak de aardappelschotel in de oven in 30 minuten gaar en bruin.

Credits fotografie: Simone’s Kitchen

Voor 4 personen

  • 1 el olijfolie, plus extra om in te vetten
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 300 g gehakt (mager)
  • 100 g chorizo, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in dunne plakken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 600 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 50 g geraspte extra belegen kaas

Ook nodig

  • ovenschaal van 30×20 cm

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief