Voor 4 personen
Ook nodig
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Verwarm de olie in een ruime koekenpan en bak de rode ui 2 minuten. Voeg het gehakt en de chorizo toe en bak 5 minuten. Schep regelmatig om. Maak het gehakt met een spatel losser zodat het rul bakt.
3. Doe de knoflook erbij, bak het geheel 1 minuut op middelhoog vuur en doe dan de paprika en twee derde van de courgette erbij. Bak 2 minuten mee en breng op smaak met oregano en een flinke snuf peper en zout. Roer de tomatenblokjes erdoor en laat 10 minuten zachtjes koken zodat de saus indikt.
4. Vet de ovenschaal in met olie. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Schep het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en courgette. Leg deze er dakpansgewijs op. Bestrooi met de kaas.
5. Bak de aardappelschotel in de oven in 30 minuten gaar en bruin.
Credits fotografie: Simone’s Kitchen