Als het buiten guur is, heb je zin in een maaltijd die je warm én blij maakt vanbinnen. Dit recept is geknipt voor deze dagen: een mix van aardappelen, zoete appels en knapperige, donkergebakken boerenkool. Weinig werk en heerlijk met een schepje mosterd of friszure chutney. Hierna kun je alle winterkou makkelijk weer aan.
1. Verwarm de oven voor op 190 °C / gasstand 5.
2. Doe de aardappels, ui, koolraap en appelpartjes in een grote braadslede. Voeg de knoflook, kruiden, wat zout en peper en 2 eetlepels olie toe en schep alles goed om.
3. Zet 50-60 minuten in de oven tot alles helemaal gaar is en kleur begint te krijgen; schep de groenten halverwege om.
4. Ris ondertussen de boerenkool van de nerven en scheur de bladeren in stukjes. Doe deze in een grote kom, schenk er 1 eetlepel olie bij, voeg zout en peper toe en wrijf deze met je handen in de boerenkool zodat de bladen ermee bedekt raken.
5. Leg de boerenkool op de groenten in de braadslede en zet deze 10 minuten terug in de oven.
Roer de boerenkool door de groenten en zet nog 5 minuten in de oven tot de boerenkool gaar is – deze moet knapperig zijn maar hier en daar ook nog stevig zijn. Serveer direct.
Variaties
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.