Trek in een stevig ontbijt? Dan is dit aardappel-chorizo-ontbijt echt iets voor jou. Het pittige van de chorizo gaat goed samen met de volle aardappel en frisse peterselie. Het eitje maakt het helemaal af!
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de ui en knoflook in wat olie in een ovenvaste pan zacht. Voeg de chorizo toeen bak die 2–3 minuten mee. Voeg de blokjes aardappel toe en bak ze 5 minuten mee; breek de eieren erboven. Bak 8 minuten in de oven tot het eiwit is gestold, maar de dooier nog iets vloeibaar is. Bestrooi met zout, peper en peterselie.
2 personen
• 1 grote ui, gesnipperd
• 1 teen knoflook, gehakt
• olijfolie
• 120 g chorizo, in stukjes
• 2–3 gekookte aardappelblokjes
• 2 eieren
• peterselie, gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.