3X groen sap

3X groen sap

Luise van The Green Kitchen Stories: ‘Ik heb nooit begrepen waarom puur fruitsap zo populair is. Er zijn zoveel andere sappen op basis van fruit én groentes die veel beter smaken. Het is misschien wat overdreven om drie soorten groen sap in een recept te proppen, maar we konden simpelweg niet kiezen!’

Bereiding

Zoete boerenkoolsap

Was voor het zoete boerenkoolsap alle ingrediënten en snijd ze in grove stukjes. Doe ze een voor een in de slowjuicer, waarbij je de vezelrijke boerenkool en gember afwisselt  met het vruchtvlees van de citroen. Gebruik de appels en venkel om alle ingrediënten er goed door te duwen. Roer het sap even door, schenk in een glas en serveer ‒ of bewaar in een glazen flesje met deksel om mee te nemen naar je werk of een zomerse picknick.

Cleansing chlorofylsap

Was voor het cleansing chlorofylsap alle ingrediënten en snijd ze in grove stukjes. Doe ze een voor een in de slowjuicer, waarbij je de komkommer en bleekselderij gebruikt om de vezelrijke spinazie, snijbiet en peterselie erdoor te duwen. Roer het sap even door, schenk in een glas en serveer ‒ of bewaar in een glazen flesje met deksel om mee te nemen naar je werk of een zomerse picknick.

Ananas-bladgroentesap 

Was voor het sap met ananas en bladgroenten alle ingrediënten, en snijd ze in grove stukjes. Doe ze een voor een in de slowjuicer, waarbij je de vezelrijke spinazie, sla en munt  afwisselt met het vruchtvlees van de limoen. Gebruik de ananas om alle ingrediënten er goed door te duwen. Roer het sap even door, schenk in een glas en serveer ‒ of bewaar in een glazen flesje met deksel om mee te nemen naar je werk of een zomerse picknick.

Tip Proef voor serveren of je het sapje lekker vindt. Mis je nog iets of houd je van een intensere smaak? Kies dan een extra stuk groente, fruit of kruiden uit de ingrediëntenlijst en durf zelf te experimenteren!

Zoet boerenkoolsap

Voor 1 sapje

  • 60 g boerenkoolblad
  • 2 kleine appels, geschild,  klokhuis verwijderd
  • ½ kleine venkelknol, buitenste  laag en onderkant eraf
  • vruchtvlees van ½ citroen
  • duimgroot stukje gemberwortel, geschild

Cleansing chlorofylsap 

Voor 1 sapje

  • 60 g verse spinazie
  • 250 g komkommer
  • 1 stengel bleekselderij met blad
  • 1 stengel snijbiet met blad
  • handvol verse bladpeterselie

Ananas-bladgroentesap 

Voor 1 sapje

  • 250 g rijpe ananas, geschild
  • 60 g verse spinazie
  • 60 g sla
  • vruchtvlees van ½ limoen
  • 10 verse muntblaadjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine