​Oergranenrepen met dadels & noten

​Oergranenrepen met dadels & noten

Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes. Brinta Oergranen bestaat uit maar liefst vijf soorten granen: rogge, haver, gerst, tarwe en spelt en bevat 0% toegevoegde suiker, is rijk aan vezels en een bron van eiwitten en het mineraal fosfor. Met Brinta Oergranen maak je dus een extra goede start van de dag!

Ingredienten

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkant bakblik (9 x 9 cm) in met plantaardige olie en bekleed met bakpapier. Pureer de bananen in een grote kom. Meng de melk, kaneel, sinaasappelrasp en wat zout erdoor.

2. Roer de Brinta Oergranen, het sesamzaad, de dadels en de pistachenoten erdoor. Schep het mengsel in het bakblik en druk goed aan — zorg dat je het gelijkmatig verdeelt. Bak in 25 minuten goudbruin. Haal de plak uit de oven (doe de oven niet uit) en laat 5 minuten afkoelen in de vorm. Snijd hem doormidden en verdeel elk deel in 6 repen.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de oergranenrepen erop, met de onderkant naar boven. Bak ze 10 minuten in de oven, of tot ze lekker krokant zijn. Laat de repen helemaal afkoelen. Bewaar ze in een luchtdichte trommel tussen laagjes vetvrij papier, zo zijn de repen 1 week houdbaar.

12 stuks

  • 3 grote, zeer rijpe bananen
  • 100 ml melk
  • ½ tl kaneel
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 250 g Brinta Oergranen
  • 1 el sesamzaad
  • 125 g medjooldadels, ontpit, fijngesneden
  • 50 g pistachenoten, fijngehakt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief