​Aubergine met tijmkaas

​Aubergine met tijmkaas

Aubergine, rozemarijn en tijm zijn een gouden combi! Zorg dat je de aubergines eerst inpakt voordat je ze in de oven doet, anders heb je kans dat ze verbranden (maar nog niet gaar zijn…). Nog een tip: heb je geen roze peperkorrels, dan kun je ook versgemalen zwarte peper gebruiken.

Bereiding

1. Verwarm de oven op 180 °C en verpak de aubergines apart in aluminiumfolie.

2. Pof 40 minuten in de oven.

3. Meng voor de kruidenkaas de hangop met de rozemarijn en tijm.

4. Breng hem op smaak met peper en zout.

4. Snij de aubergines in de lengte doormidden.

5. Serveer met de verse kruidenkaas en bestrooi met (versgemalen) roze peperkorrels voor wat extra pit.

Voor 4 personen, bereiding 40 minuten:

  • 2 aubergines
  • 250 ml hangop
  • 1 el rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 1 el tijm, fijngehakt
  • peper en zout
  • roze peperkorrels

Extra: aluminiumfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine