Opwarmen tijdens een kroegentocht op frisse avonden

17 november

De blaadjes vallen, de wind fluit om de huizen en de avonden worden langer en kouder. Het perfecte seizoen om met je vrienden gezellig een kroegentocht te houden! Maar hoe blijf je warm tussen de gezelligheid van het ene café en de warmte van het andere? Laten we eens duiken in de kunst van het aankleden voor een geslaagde kroegentocht.

De juiste basis

Het geheim van een comfortabele kroegentocht op koude avonden begint bij de juiste basis. Thermisch ondergoed dat ademt en tegelijkertijd warmte biedt, is een must. Hiermee zorg je ervoor dat je lichaamstemperatuur stabiel blijft; of je nu binnen zit met een warme choco of buiten de route naar het volgende café aflegt.

Laagjes, laagjes, laagjes

Een oud maar goud principe als het gaat om kleden voor de kou: laagjes. Begin met een comfortabel shirt, voeg daar een warme trui aan toe en maak het af met een jack. Dit principe zorgt ervoor dat je gemakkelijk iets uit kunt doen als het binnen te warm wordt zonder dat je het buiten te koud krijgt. Slim, toch?

Bescherming tegen de elementen

Een onverwachte regenbui kan de sfeer flink drukken tijdens je kroegentocht. Daarom is een goede regenjas heren geen overbodige luxe. Kies voor een stijlvolle, maar functionele jas die je niet alleen droog houdt maar ook past bij het nachtleven.

De perfecte regenjas vinden

Waar vind je nu zo’n perfecte regenjas? Voor de dames kan een bezoek aan een Ilse Jacobsen regenjas sale de uitkomst bieden. Deze regenjassen combineren functionaliteit met een strak design, ideaal voor de moderne man die ook tijdens een kroegentocht goed voor de dag wil komen. Voor de heren is een bezoek aan regenjas.nl een prima uitgangspunt. Deze webshop heeft voor elke gelegenheid een perfecte jas..

Voeten eerst

Onthoud goed: als je voeten koud zijn, heb je het overal koud. Zorg dus voor warme, waterdichte schoenen met een goede grip. Niets is zo vervelend als natte sokken als je nog een hele avond voor de boeg hebt.

Accessoires die tellen

Een warme muts, een dikke sjaal en een paar goede handschoenen mogen niet ontbreken in je arsenaal tegen de kou. Ze zijn gemakkelijk op te bergen als je binnen bent en onmisbaar tijdens de wandeling buiten.

Slimme keuzes

Tijdens een kroegentocht is het ook slim om rekening te houden met wat je drinkt. Warme dranken zoals glühwein of een hete grog kunnen wonderen doen voor je lichaamstemperatuur. Wissel af en toe af met een non-alcoholisch drankje om uitdroging te voorkomen.

Tussenstop: Thuisfront

Mocht het onverhoopt echt te koud worden, overweeg dan een tussenstop thuis of bij een vriend. Even opwarmen, eventueel omkleden en weer door. Zo houd je het de hele avond gezellig en warm.

Een kroegentocht met vrienden op een koude avond is met deze tips een gegarandeerd succes. Kies de juiste kleding, blijf droog met een stijlvolle regenjas en vergeet niet te genieten van elk warm moment, binnen en buiten. Proost, op vele gezellige avonden!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Alle Tips
Meer Alle Tips
Gratis nieuwsbrief