Oma’s koffie bij jou thuis

16 juni

We love oma’s koffie! Versgezet door met de hand heet water op gemalen koffie te schenken, krakeling of bastognekoek erbij en het is ouderwets genieten… Eenmaal thuis grijpen we toch weer naar het gemak en zijn we wat ongeduldiger. We willen wél die heerlijke authentieke smaak, maar het liefst met een druk op de knop en even snel tussen het wakker worden en tandenpoetsen door. We gingen op onderzoek uit en ons oog viel op het koffiezetapparaat van Melitta, de Melitta EPOS, een filterkoffiemachine die oma’s koffie zet. Gewoon bij je thuis. Je begrijpt: dat wilden we verder onderzoeken.

Met de Melitta EPOS zet je koffie op basis van Pour Over. Bij deze methode wordt de versgemalen koffie eerst met een beetje water bevochtigd. Dit zorgt ervoor dat het kan wellen, en noemen we ook wel blooming. Na 30 seconden wordt het water verder opgegoten, van buiten naar binnen. Zo ontsnappen de eerste brandingsgassen en wordt de koffie-extractie verbeterd. Zeg maar hállo tegen alle smaakstoffen!

Met de Melitta EPOS hoef je de Pour Over-methode niet met de hand te begeleiden, maar met een simpele druk op de knop gaat de koffiemachine voor je aan de slag. Je hoeft zelfs de bonen niet van tevoren handmatig te malen. Doordat je zelf de maalgraad kunt instellen, kun je ook variëren in smaak. Hoe fijner gemalen, hoe meer smaak de koffie krijgt. Heb je bezoek? Deze koffiemachine zet twee tot acht kopjes, elk met dezelfde kwaliteit en liefde. En dankzij de warmhoudplaat blijft je versgezette koffie 40 minuten warm.

Vind je het schoonmaken en onderhouden van je koffiezetapparaat altijd een gedoe? Snappen we, vonden wij ook een belangrijk puntje om even in te duiken. We gaan je gerust stellen: de ontkalkingsindicator geeft aan wanneer het nodig is om te ontkalken en – net als met het zetten van de koffie –  start het ontkalken met één druk op de knop. Reinigen gaat net zo gemakkelijk. Je kunt het bonenreservoir en de maalwerkring er eenvoudig uithalen. De filterhouder en de glazen kunnen gewoon in de vaatwasser en de afneembare watertank is gemakkelijk te vullen en te reinigen.

En dan tot slot nog even wat handige zaakjes op een rij: de Melitta EPOS filterkoffiezetapparaat met het ECBC keurmerk is verkrijgbaar in mat zwart-goud en mat zwart-chroom. De adviesprijs is €279 en je krijgt drie jaar fabrieksgarantie. Wil je meer informatie? Vraag het via Instagram @melitta_nederland of kijk op www.melitta.nl of www.melitta-momentum.com/epos.

Receptinspiratie met koffie

Naast een heerlijk kopje koffie op jouw favoriete moment van de dag, kun je het zwarte goud natuurlijk ook in heerlijke gerechten en andere drankjes verwerken. Een aanrader zelfs! Onze vijf favorieten met koffie als hero:


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Algemeen
Meer Algemeen
Gratis nieuwsbrief