Deze ‘panna cotta espresso martini’ is een geweldig dessert, zonder dat je er echt voor hoeft uit te sloven in de keuken. En dan doelen we op de tijd dat je ermee bezig bent: de handelingen zijn namelijk zo gepiept, alleen het opstijven van de panna cotta duurt eventjes. Datzelfde geldt voor de wodkaschuim. Maar moeilijk? Nee, dat is deze panna cotta espresso martini zeker niet. Have fun!
Espresso panna cotta
1. Doe de gelatinepoeder in koud water, roer goed door en zet 15 minuten in de koelkast.
2. Breng de room met de melk, de suiker en het vanillemerg in een steelpan kort aan de kook. Neem van het vuur, voeg de geweekte gelatine en de espresso toe en roer goed door met een garde.
3. Verdeel het roommengsel in de glazen en laat de panna cotta 3-4 uur opstijven in de koelkast.
Kahlúa-wodkaschuim
Meng alle ingrediënten in een kom, doe de vloeistof in een sifonfles met slagroompatronen en zet 2 uur onder druk in de koelkast.
Afwerking
Spuit het Kahlúa-wodkaschuim net voor serveren op de panna cotta en werk af met een koffieboon.
Voor 6 personen
Espresso panna cotta
Kahlúa-wodkaschuim
Afwerking
Materiaal
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.