Nieuw! Haagse hotspot

14 juni

Ben je deze zomer van plan om met je toet in de zon te zitten aan de Haagse kust? Dan heb ik een tip voor je: sluit je beachdag af bij De Groene Parel, een gloednieuw visrestaurant in de Hofstad – eentje die je beslist niet wil missen!    
 
Midden in de hipste wijk van Den Haag, het Zeeheldenkwartier, vind je sinds maart dit jaar restaurant De Groene Parel. Twee jonge Haagse ondernemers, Yaron Menneken en Vicenzo Kramer, hebben al verschillende restaurants onder hun vleugels en deze parel is het nieuwste van het stel.
 
Het menu staat vol klassieke visgerechten die geïnspireerd zijn op verre reizen die de chef en het ondernemerskoppel maakten. Denk aan een rijkgevulde bouillabaisse en ceviche, maar ook een loeilekkere gebakken sliptong. De kleine gerechtjes nodigen je uit om in slechts een avond een zilte reis om de wereld te maken – en geloof me, dat wil je! Volg je nieuwsgierigheid naar alle bijzondere bereidingen en proef zo veel als je kunt.
 
Ik en mijn tafelgenoot kozen voor de octopus met harissa met paprikacrème en pimentos padron, zeebaars met zeekraalstamppot en de ceviche van dorade in leche de tigre van passievrucht en limoen. De ceviche was dé ster van de avond, alleen al voor de prachtige kleuren zou je dit gerecht moeten bestellen. Oh, en hoe kan ik het vergeten: we begonnen eerst met een waanzinnig appetizer plateau bomvol hapjes met onder meer gefrituurde babyinktvis, stokviskroketjes en crudite met bagna cauda (een Italiaanse ansjovis-aioli).   
 
Met een lekker reggaemuziekje op de achtergrond is het hier heerlijk ontspannen vertoeven. Tel daar het enthousiasme van de twee eigenaren, een creatieve chef en grandioze gerechtjes voor toe (moulleux aux chocolat, yum!), en je weet zeker dat je bij De Groene Parel met een glimlach de deur uitloopt.
 
Grappig weetje De naam voor De Groene Parel ontstond eigenlijk een beetje bij toeval: de eigenaar had nog een mooie kleur groen in een potje staan en vond die perfect bij het restaurant passen. Het grappige is dat hij er niet in geslaagd is om iedereen ervan te overtuigen dat de kleur op de muur moest komen, maar de naam is wel gebleven.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis nieuwsbrief